sites amis Les liens

Welkom in ons oude herenhuis in Aigne. Het is ideaal gelegen in het eeuwenoude hart van de Minervois, een goed uitgangspunt om dit gebied, zo rijk aan historie en cultuur,  te leren kennen.

Aigne, op twee uur loopafstand van Minerve gelegen, ligt op de kruising van de wegen van Narbonne naar Sint Pons en van Carcassonne naar Béziers. Van origine is het een circulade, een cirkelvormige verdedigingsbouw uit het jaar 1000, een soort slakkenhuis dus.
In Aigne zult u verschillende schilders en beeldhouwers aan treffen, naast wijnboeren en een gerenommeerd restaurant.

Vanaf onze tuin lopen voetpaden en een parcours voor mountainbikes waarlangs de ruige gebieden van de Causse verkend kunnen worden. Anderzijds ligt er op korte afstand, voor wie van tochten langs of op het water houdt, het Canal du Midi, dat loopt van Toulouse naar Béziers. Daar gaan plezierboten af en aan en daarlangs is het heerlijk fietsen, beschaduwd door de honderden platanen.

Anderen zullen het een goede gelegenheid vinden om de vele wijngaarden te bezoeken, de wijn te proeven en te ontdekken dat dit gebied terecht al door de Romeinen als een uitstekend wijngebied is beschouwd.
Hier willen onze ruime gastenkamers graag zorgdragen voor een ontspannen verblijf.

Chambre d'hôtes en Minervois
Titre la maison des causses : chambres d'hôtes en Minervois